mandag den 28. oktober 2013

1. kursusgang - lærerne 5.- 6. klasse

QR-koder - undervisning af lærerne 3. dec. 2013 (erstatning for "stormdagen" 28. okt.)

Sønderskovskolen i Sønderborg, denne gang er det lærerne på 5. - 6. klassetrin, jeg skal møde. Forløbet (dvs. uv.-materialet) er ændret på grundlag af de erfaringer, jeg gjorde sidst.

Emu har siden august undergået nogle væsentlige forandringer, som medfører, at de artikler som jeg tidligere har refereret til (dias 6) ikke længere er tilgængelige. Det er dog muligt at finde dem via bibliotekets tidskriftsamling under Skolebiblioteket nr. 6, juli 2012.




Spørgsmål til SkoleTube

Undervejs på dagen opstod der nogle spørgsmål om, hvordan man oploader sit materiale til Skoletube. En lille kort hjælp - når I er på Skoletubes hjemmeside og lader jeres mus glide ned over teksten - får I mulighed for at klikke på "Lær mere".


Følger man linket, får man adgang til en række små instruktionsvideoer, som viser de mest grundlæggende funktioner. Videoerne 2, 5 og 6 omhandler de problematikker vi drøftede om lukkede og åbne kanaler og distribution. Bemærk også video nr. 16, der omhandler mediekanaler på iPads.




SkoleTube og Creative Commons (CC)

Når man oplader sit materiale, bliver man bedt om at vælge, hvilke form for CopyRight man ønsker, der skal gælde for det oploadede materiale. CC er én af mulighederne og på SkoleTube ligger der denne side med yderligere materiale om Creative Commons licenser. 

1 kommentar:

  1. Det var så den værste øv-dag i mands minde. Stormen rasede og vi måtte aflyse efter ca. ½ time. Vi ventede faktisk i Sønderborg indtil kl. 16:30 før vi vovede at vende næsen mod nord.
    Så materialet bliver brugt senere på et erstatnings-kursus :-)

    SvarSlet